Membongkar Rahsia Pakcik Ini Turunkan Paras Gula Dalam Darah Dengan Berkesan

Created with Sketch.

Membongkar Rahsia Pakcik Ini Turunkan Paras Gula Dalam Darah Dengan Berkesan

Bagi yang menghidap kencing manis, rasanya anda pasti dah terbiasa dengan ubat-ubat seperti Metformin, Gliclazide, insulin dan lain-lain kan? Pastinya anda senantiasa impikan pada satu hari, doktor akan kurangkan dos ubat-ubat ni dan akhirnya isytihar kencing manis anda dah terkawal. Tidak perlu ubat dan insulin lagi dan hanya hanya perlu menjaga diet sahaja. Adakah perkara ini mustahil? Pakcik ini dah lakukannya.
Testimoni :
Alhamdulillah, acik bagi pakcik Vivix, alfalfa dan vitamin C
As it is now, pakcik takde ambil ubat hospital. hanya supplement je. Tapi acik always monitor sugar level pressure
Alhamdulillah, Allah permudahkan untuk kami berdua.
Pakcik ambil tiga empat jenis ubat juga.Acik & pakcik juga amalkan minum oats every morning lepas jam 10 am baru ambil makanan lain dalam small quantity. Kekadang terus lunch.
kawal paras gula dalam darah

Fakta Menarik Mengenai Kencing Manis

 • Kencing manis adalah satu penyakit metabolik yang amat serius
 • Perangkaan terbaru yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dalam National Health & Morbidity Survey (NHMS) 2015 mendapati, 17.5% (3.5 juta) penduduk dewasa di Malaysia yang berumur 18 ahun dan ke atas menghidap diabetes
 • Kencing manis boleh mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan seperti kerosakan buah pinggang (nephropathy), kerosakan mata (retinopathy) dan kerosakan saraf (neuropathy) jika tidak dikawal

statistik diabetes Malaysia
Apa Rahsia Kejayaan Pakcik Ini Dalam Mengawal Gula Dalam Darah?
 • Komplians terhadap pengambilan ubat-ubatan yang dibekalkan
  • Pakcik ini mengambil sekurang-kurangnya 4 jenis ubat dalam membantu mengawal paras gula di dalam darahnya. Ubat yang dibekalkan memastikan paras gula berada dalam julat yang selamat. Jika paras gula menjadi tidak terkawal, kerosakan yang lebih teruk boleh terjadi pada tubuh.
 • Melakukan “self-monitoring of blood glucose (SMBG)” 
 • Mengamalkan diet yang sihat
  • Diet merupakan antara komponen yang penting dalam memastikan gula dalam darah dapat dikawal dengan baik. Ini dapat menurunkan bebanan pada sistem tubuh dalam mengawal paras gula dalam darah.
 • Mengamalkan pengambilan suplemen yang membantu meningkatkan kesihatan tubuh
  • Bagi pesakit diabetes, sebarang pengambilan suplemen perlu mendapat kebenaran daripada pihak dokor bagi memastikan ia tidak menggangu rawatan yang sedang dijalani pesakit. Macam pakcik ni, dia amalkan alfalfa untuk detoks bahan-bahan beracun dalam badannya dan ambil 2 jenis antioksidan iaitu Vitamin C dan Vivix.

Mengapa Pakcik Ini Memilih Vivix?
Resveratrol  di dalam Vivix merupakan satu bahan aktif yang terbukti mampu membantu menurunkan bacaan gula di dalam darah. Namun, Vivix adalah lebih unik kerana diperkaya dengan beberapa polifenol  yang dipilih khas yang mampu meningkatkan keberkesanan resveratrol hampir 13 kali ganda dalam menjalankan tugasnya!

kandungan Vivix

Bagaimana Resveratrol di Dalam Vivix Bertindak?
Kandungan gula dalam darah yang tinggi akan meningkatkan kepekatan darah dan ini akan memperlahankan aliran darah yang membawa oksigen dan nutrien yang diperlukan ke organ-organ. Apabila organ-organ ini kurang mendaat nutrien, fungsinya akan menurun dan boleh mengakibatkan kerosakan kepada sistem tubuh badan kita. 

1. Resveratrol Mengurangkan Kerintangan Insulin

Kajian telah membuktikan bahawa resveratrol mampu membantu untuk mengurangkan rintangan insulin iaitu satu keadaan di mana sel menjadi tidak sensitif terhadap kehadiran insulin. 
insulin resistance

Kehadiran insulin yang tinggi di dalam darah akan mengakibatkan pelbagai mekanisme yang membawa kerosakan dan masalah kepada tubuh badan seperti di bawah:

insulin resistance
Apabila rintangan insulin berjaya dikurangkan, gula di dalam darah akan dapat dibawa masuk ke dalam sel, menurunkan kandungan gula di dalam darah dan meningkatkan keupayaan sel untuk menghasilkan tenaga.

2. Meningkatkan proses biogenesis mitokondria
Resveratrol membantu meningkatkan bilangan mitokondria yang berfungsi sebagai “stesen janakuasa tenaga” di dalam sel. Ini akan meningkatkan jumlah tenaga yang dihasilkan dan menjadikan pengamal Vivix lebih bertenaga.

peningkatan cellular energy

3. Memperlahankan Proses Inflamasi/Keradangan

Resveratrol, anthocyanin daripada ekstrak Elderberry dan polifenol-polifenol lain di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan yang efektif dalam menghalang pembentukan radikal-radikal bebas. 

Radikal bebas adalah punca utama berlakunya kerosakan sel melalui proses inflamasi dan apabila proses ini dapat diperlahankan, kerosakan yang lebih teruk pada pada organ-organ akan dapat dihentikan.
4. Melambatkan proses pembentukan protein AGE
Dengan membantu melambatkan penghasilan protein AGE yang terhasil akibat kerosakan sel, pelbagai turutan proses yang membawa kepada penuaan dan penyakit-penyakit kronik termasuklah kerosakan pada struktur buah pinggang dapat diperlahankan. 

5. Melindungi sel dari kerosakan DNA
Sebarang penghasilan sel adalah berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada DNA. Jika DNA rosak, sel-sel yang terhasil adalah tidak sihat dan tidak dapat menjalankan tugas dengan efektif.

Resveratrol telah terbukti membantu melindungi sel daripada kerosakan DNA dan memperlahankan proses pemendekan struktur telomere pada DNA melalui kajian oleh Dr Elizabeth Blackburn, pemenang Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009. 

**Cross-Sectional Analysis of Telomere Length in People 33-80 Years of Age: Effects of Dietary Supplementation. Harley CB et al. (2014) 55th Annual Conference, JACN, Vol. 33(5), p414.

Apabila DNA berjaya dilindungi daripada rosak, kerosakan yang lebih teruk akan dapat dielakkan dan proses penghasilan sel-sel baru yang sihat akan berjalan dengan lebih lancar. 

Jom Order Vivix Shaklee Sekarang


Cara 1 :

Dapatkan Vivix anda dengan klik pada ikon Vivix di bawah, ikuti langkah seterusnya dan pihak Shaklee Malaysia akan terus membuat penghantaran menggunakan perkhidmatan kurier GDex atau CityLink.
Cara 2 :
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi eksklusif tentang set mana yang paling terbaik untuk diri anda, tips serta cara pengambilan yang akan membantu anda mendapat manfaat  dan kesan dengan cepat!

Sekiranya anda berada di kawasan Taiping, Kamunting dan Simpang, saya adalah pengedar Shaklee di Taiping, Kamunting dan Simpang

Cara 3 :
Rasakan ia mahal? Inginkan diskaun sehingga 15% bagi produk-produk Shaklee? Hubungi saya sekarang di nombor di bawah. Saya tunggu panggilan anda 🙂
Shaklee Distributor & Bussiness Leader

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1
WhatsApp Kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda..
Powered by
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com