Tag: Tulang

Created with Sketch.
patah tulang pinggul

Parents Anda Patah Tulang Pinggul? Ini Cara Cepat Bantu Mereka Pulih

Patah Tulang Pinggul adalah antara kes yang paling kerap berlaku di kalangan warga emas Selain bilangan insidennya yang semakin meningkat, patah tulang pinggul di kalangan warga emas adalah satu masalah yang signifikan memandangkan ia boleh meningkatkan risiko terjadinya masalah-masalah lain yang lebih serius.Percaya atau tidak, seorang warga emas yang berumur 65 tahun ke atas yang…
Read more

tulang retak cepat pulih

Tulang Retak Cepat Pulih Jika Amalkan Diet Khas Ini?

Geram betul bila tulang retak ni. Apa pun tak boleh buat. Tapi betul ke diet ini boleh bantu tulang retak cepat pulih? Bila Proses Pemulihan Tulang Retak Bermula? Tulang yang retak atau patah menjalani proses pemulihan yang sama. Bezanya, tempoh masa pemulihan antara individu mungkin berbeza. Menurut Foot Health Facts, inflamasi atau bengkak akan berlaku…
Read more

Anda Sudah Berumur 30 Tahun? Fakta Ini Pasti Akan Buat Anda Risau Tentang Penyakit Tulang Osteopo

“Saya muda lagi la,cik. Buat apa nak ambil kalsium ni semua? Minum je susu tu semua. Lagipun badan saya bukan besar sangat pun. Tak perlu kalsium sangat la” Ini antara senario yang selalu dihadapi apabila berhadapan dengan pelanggan. Macam-macam teori yang difikir logik dek akal sendiri digunakan untuk menyokong fahaman yang juga direka sendiri. Matlamat?…
Read more

Ostematrix!!!!

Apakah fungsi2 kalsium selain untuk tulang? Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas Meringankan stress Menstabilkan tekanan darah Meringankan sakit semasa haid Membantu dalam masalah gastrik Mengimbangkan pH tubuh. Tubuh berasid menjadikannya mudah diserang jangkitan kuman. Membantu meringankan sakit kepala dan kesukaran tidur. Jadi, siapa yang perlu mengambil OsteMatrix Shaklee? Mereka yang kurang mendapat zat2 membina tulang dari…
Read more

[Entry #7 Sang Suami] KALSIUM & Breastfeeding?

Kalsium adalah mineral yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Secara purata, badan dewasa purata mengandungi kira-kira 1kg kalsium, 99% daripada jumlah tersebut didapati di dalam rangka dalam bentuk kalsium fosfat. Bendalir extracellular (ECF) mengandungi kira-kira 22.5 mmol kalsium, yang mana kira-kira 9 mmol adalah dalam serum. Kira-kira 500 mmol kalsium bertukar antara tulang dan…
Read more

[Entry #5 Sang Suami] Osteomatrix: Kalsium untuk tulang temulangku…?

Umur 28 tahun dah kena makan kalsium etc?…ish3…nie bukan orang lain ye..nie saya sendiri k..ini advice dari doc ortho mase last examination kat pangkal peha yang retak masa eksiden yang pertama tahun 2009 yang lps..ye tuan-tuan dan puan, itu eksiden yang pertama…ader lagi yang menyusul pastu…hehehehe… Jadi, apakah kalsium ni? Biasa orang kaitkan kalsium dengan…
Read more

1
WhatsApp Kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda..
Powered by