Tag: Susuibu

Created with Sketch.
buat sendiri air selusuh

Buat Sendiri Air Selusuh? Ini Cara Mudah Ustaz Don Ajar

Anda mahu tahu cara mudah buat sendiri air selusuh? Pastinya isteri anda hanya menunggu masa bukan? Bagi golongan bakal Ibu dan bapa yang menantikan kelahiran anak, Ustaz Don dengan senang hati berkongsi cara buat air selusuh sendiri di Majalah WANITA keluaran JUN 2014. Nama Ustaz Don memang tak asing lagi di Malaysia khususnya di TV-Alhijrah.…
Read more

5 Cara Memulakan Penyusuan Pertama Bayi Agar Tak Kekok

Normal sebenarnya jika anda rasa sedikit berdebar dan kekok bila mahu menyusukan bayi buat kali pertama. Semuanya serba tak kena.  Mula la fikir macam mana nak pegang bayi yang comel tu, macam mana nak kejutkan dia dan macam mana nak bagi dia buka mulut. Tenang ibu. Tarik nafas dan lapangkan fikiran. Saya kongsikan 5 Cara…
Read more

2 Pesanan Untuk Menjayakan Penyusuan Susu Ibu Supaya Tak Mudah Patah Semangat

Bagi Ibu yang mengandung sulung dan berniat untuk menyusukan bayi sepenuhnya dengan susu ibu, tahniah saya ucapkan. Niat tu penting sangat supaya kita sentiasa bermotivasi untuk terus memberikan yang terbaik untuk si manja. Tetapi langit tidak selalunya cerah. Serius saya katakan jikalau anda tidak sediakan ilmu dan kekuatan minda dan emosi yang cukup, anda akan…
Read more

Air Susu Tidak Ada? Fahami Proses Penghasilannya Agar Penyusuan Susuibu Berjaya

Saya dulu masa bersalinkan anak sulung memang fikir air susu tak ada. Sebabnya saya tak nampak pun susu tu meleleh-leleh keluar. Bila pam pun dapat 1 oz. Sikitnya! Sebab kesian kat baby kononnya terus campur susu formula.  Rupanya saya salah! Tidak mungkin Allah yang Maha Baik tak hasilkan susu untuk baby kan? Mana Mungkin. Sejauh…
Read more

Kriteria Pilih Botol Dan Puting Botol Yang Sesuai Untuk Bayi Susuibu

Selepas kegagalan menyusukan anak pertama banyak sangat perkara yang saya belajar. Memang sah. Kejahilan dan kekurangan ilmu masa tu menjadi faktor penyumbang.  Perkara paling simple yang tak pernah terfikir adalah tentang botol dan puting botol yang turut memainkan peranan. Masa tu tak tau pun memang ada perkaitan sebenarnya. Disebabkan saya tak nak anda pun jadi…
Read more

21 Tips Sukses Menyusu Ibu Bekerjaya

Salah satu rahsia kejayaan dalam penyusuan susuibu adalah ILMU. Masa kini semakin ramai ibu-ibu yang bekerja menyedari kepentingan memberikan susuibu kepada si Manja. Tidak perlu risau jika anda bekerja sekalipun, anda tidak perlu ‘memutuskan’ pemberian susuibu dan menggantikannya dengan susu formula. Yang paling penting untuk anda ialah persediaan mendapatkan ilmu sebelum memulakan kerja selepas selesai…
Read more

Set Triple M Set Menyusu Pilihan Ramai Ibu

Apakah set Triple M atau 3M? Ia merupakan set lengkap untuk ibu-ibu yang menyusukan bagi membekalkan nutrien tambahan dalam diet harian. Nak tau tak apa keistimewaan set ini? Mom’s Marvellouse Milk. Making More Milk. Making Mummilicous Milk. Kredit Mommy Lyna  Set ini mengandungi Set B, ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu mengambil set ini?  …
Read more

Sebab-sebab Susu Ibu Boleh Berkurangan

Secara teorinya, susu badan akan mengikuti keperluan bayi, tapi nyata ia tak semudah teori, bila dah mula bekerja, ramai ibu yang mendapati demand > supply, atau keperluan anak melebihi yang ibu dapat pam & bekalkan setiap hari. Benarkah hal sebegini boleh berlaku? Dan kenapa? Jom kita tengok puncanya.   1- KEKERAPAN MENGEPAM Biasanya bila dah…
Read more

Set Menyusu Shaklee

Terdapat pelbagai pilihan set menyusu Shaklee untuk keperluan ibu-ibu yang menyusukan untuk memberikan yang terbaik buat si manja. Set ini direka bagi memenuhi keperluan dan bajet pelanggan.  1. Set B (set basic)   (Vita-lea, b-complex, vita-c, alfalfa) Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi…
Read more

ESP untuk Ibu Menyusu Anak

Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan.  Kajian isolasi protein yang pertama pada tahun 1970. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses pada suhu rendah untuk menjaga protein yang…
Read more

1
WhatsApp Kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda..
Powered by