Tag: Collagen Powder Shaklee

Created with Sketch.

Cara Menghilangkan Sunburn Guna Bahan Semulajadi Yang Boleh Dibeli di Pasar Je

Jika and di sini, pastinya sunburn menjadi masalah utama anda sekarang kan? Tapi tahukah anda ada petua semulajadi cara menghilangkan sunburn yang mujarab yang anda boleh cuba? Mengapa Sunburn Terjadi? Setiap hari kulit kita sentiasa terdedah kepada matahari tidak kira panas terik ataupun redup. Sel-sel kulit mudah rosak dan menjadi kemerah-merahan, ini lah yang dinamakan…
Read more

Produk Wajib Bawa Balik Kampung Atau Travel

Semua Ni Penting Sangat Tau! Dah siap ke barang-barang nak balik raya? Berapa beg dah kesemuanya? Selain beg pakaian & alatan mandian, antara beg yang wajib untuk kami sekeluarga bila balik kampung semestinya beg vitamin.Satu beg tu penuh tau. Sebabnya kalau tak bawak nanti teringat-ingat. Walaupun jarak rumah dan kampung tu dalam 15 minit je di…
Read more

Hilangkan Pigmentasi Dan Skin Tags Tahi Lalat Di Wajah Elak Penuaan Sebelum Usia

Pernah tak anda membelek muka anda tetiba macam terperasan ada lebihan daging kecil yang muncul? Bila pakai bedak pun kulit muka nampak tak licin dan rata dan nampak tompokan pigmen yang lebih ketara warnanya dari warna bedak yang di pakai. Lebih kasihan jika anda pernah berhadapan dengan situasi begini: “Saya merasa sangat rendah diri. Kanak-kanak…
Read more

Collagen Powder

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan…
Read more

Set Honeymoon Shaklee: Terus Menyemai Cinta dan Menjadi Pasangan Idaman

Situasi: Sekembalinya dari tempat kerja, Anisah terkocoh-kocoh meluru ke dapur. Melihat baju yang berlonggok minta di basuh, pinggan mangkuk yang masih belum di cuci dan anak-anak yang merengek meminta itu ini merungsingkan kepala Anisah.Rasa ingin pitam di buatnya. Letih di pejabat belum hilang, kerja-kerja di rumah pula meminta perhatian. Amran, si suami pula sudak terduduk…
Read more

Hati-hati Memilih Kolagen- 3 Perkara yang Harus Dipertimbangkan

Terdapat pelbagai produk kolagen  di pasaran sekarang. Tetapi apa kelebihan Shaklee Collagen Powder (SCP) berbanding produk lain? Bagus sangat ke? Cepat sangat ke nampak kesan?  Paling penting, kita nak kolagen tu cepat nampak kesan, betul? Kalau boleh tak mahu ada negative side effect, betul? Kalau boleh bila kita berhenti pakai kolagen tu, kita tak nak…
Read more

Lima Jenis Kumpulan Kolagen Terbesar

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.  Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai…
Read more

Fungsi-fungsi Bahan Utama Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000 mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolegen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1000* Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.…
Read more

Sebab dan Kesan Kehilangan Kolagen

 Semakin usia meningkat, kolagen didalam badan semakin berkurangan.  Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti:  Kulit berkedut, kering dan melayut Kuku rapuh dan tidak kukuh Rambut halus dan gugur Jangan risau! Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui pemakanan tambahan! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara…
Read more

Kesan dan Faedah Kolagen

Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder? Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.  Collage Powder terbukti berkesan untuk: Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90% Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75% Peningkatan…
Read more

1
×
WhatsApp Kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda..