Tag: cara minum air kosong

Created with Sketch.

Tips Minum Air Dalam Pantang Elak Perut Buncit

Anda mahukan Tips Minum Air Dalam Pantang supaya dapat Elak Perut Buncit? Cerita tentang pengambilan air ketika berpantang, saya teringatkan kisah seorang kawan. Beliau bertanyakan saya ada tips minum air masa pantang sebab Mak beliau yang tolong pakaikan barut sepanjang tempoh itu. Jadinya Si Mak ni tadi boleh perasan la kenapa perut anaknya macam tak…
Read more

6 Tips Nak Sejukkan Badan Secara Semulajadi Tanpa “Aircond”

Nak keluar jalan-jalan tapi suhu kat luar panas sangat. Duduk dalam rumah pun panas jugak. Sekejap je badan dah berpeluh-peluh sampai basah baju yang dipakai. Jadi hari ni saya akan kongsikan petua hilangkan panas dalam badan dengan 6 Tips Nak Sejukkan Badan Secara Semulajadi Tanpa “Aircond” Apa Itu Panas Badan? Panas badan atau juga dikenali sebagai…
Read more

Tips Minum Air Semasa Melancong

Pasti ramai dah mula perasan tentang keadaan panas sekarang ini, bukan? Rasa dahaga yang teramat sangat. Malah, kami telah pun kongsikan Tips Elak Strok Haba  sebelum ini. Kini kami ingin kongsi pula Tips Minum Air Semasa Melancong. Tips Minum Air Semasa Melancong Bagi keluarga yang gemar “travel”, adalah amat penting bagi mengekalkan tahap hidrasi badan…
Read more

Tips Elak Strok Haba Yang Perlu Anda Tahu Jika Nak Elak Pengsan Tiba-tiba di Khalayak Ramai

Panas kan cuaca sekaran ni? Pelik la pulak. Tapi hasil carian di Google mendapati, cuaca panas terik yang melanda Semenanjung ketika ini, dijangka berterusan sehingga minggu depan, susulan tempias Taufan Lan yang menggegarkan timur Filipina pada Selasa lalu. Profesor Klimatologi dan Oseanografi di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Fredolin Tangang, berkata badai taufan itu diibarat…
Read more

Dehidrasi: 3 Gejala Jika Dibiarkan Boleh Membawa Maut

Pernah dengar mengenai dehidrasi? Selalunya kita sebut dahaga lah dalam bahasa biasa. Tapi tahukah anda bila kita sampai tahap dahaga yang terlampau sangat kita sebenarnya di tahap dehidrasi yang sangat ekstrem? Dehidrasi adalah keadaan di mana tubuh kita kehilangan air kesan daripada aktiviti termasuk berpeluh, membuang air bahkan ketika sedang tidur. Dehidrasi umpama menjemput penyakit…
Read more

Galakkan Anak Minum Air Kosong

5 Tips Mudah Galakkan Anak Minum Air Kosong Dengan Rela Hati

Galakkan anak minum air kosong perlu dimulakan sejak anak-anak kita kecil lagi. Sebagai ibu kita perlu ingatkan anak-anak supaya kerap minum air supaya mereka tak lupa. Anak-anak saya juga begitu. Mereka akan mintak air bila mereka betul-betul rasa kering tekak. Kebiasaannya apa yang saya buat adalah saya cuba pastikan mereka minum air kosong setiap sejam.…
Read more

Detoks Tubuh Secara Alami Menggunakan Infused Water Agar Tubuh Lebih Bertenaga

Pernah anda dengar tentang ‘infused water’? Ia adalah trend terkini yang di gunakan untuk detoksifikasi. Mesti ada yang tertanya-tanya kan kenapa perlu detoks? Detoks Tubuh Secara Alami Menggunakan Infused Water Agar Tubuh Lebih Bertenaga dapat membantu tubuh dalam menyingkirkan racun dalam badan dan menghambat radikal bebas akibat pendedahan kepada pencemaran. Selain itu, ‘infused water’ membantu…
Read more

7 Faktor Mempengaruhi Berapa Banyak Air Perlu DiMinum Sehari Agar Badan Tak Lesu

Tak cukup air boleh mati? Tak percaya? Ada kisah pelajar sebuah sekolah beberapa bulan lepas meninggal dunia selepas melakukan aktiviti sukan. Satu sebabnya di akibatkan oleh ‘heat stroke‘ dan kekurangan air dalam badan. Ramai antara kita yang tak ambil peduli keperluan pengambilan air putih dengan JUMLAH YANG BETUL melainkan hanya minum apabila berasa haus. Secara…
Read more

6 Kepentingan Minum Air Kosong Bagi Pastikan Organ Badan Tak Rosak

Bila bercakap tentang minum air kosong, mesti ramai yang mengeluh. Banyak sangat alasan seperti nanti kerap ke tandas, air kosong tak sedap dan paling popular tak sempat minum. Teringat seorang kawan pejabat dulu yang hanya minum masa waktu makan. Kalau kata segelas teh ais semasa makan pagi, segelas tu je la dia minum dalam tempoh…
Read more

1
×
WhatsApp Kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda..