Tag: buasir

Created with Sketch.

Buasir Ketika Berpantang:Ketahui Cara Cepat Kecutkan Buasir

Bila dengar perkataan buasir memang ngilu sangat. Teringat kisah pertama kali terkena buasir adalah sebelum mengandung. Bermula dari sembelit yang berpanjang sehingga akhirnya membengkak dan terkeluar.┬áPaling ngeri adalah Buasir Ketika Berpantang. Memang menderita! Alhamdulillah bila masuk kelahiran anak ketiga saya dah pandai sikit handle masalah buasir ni. Anda juga mengalami masalah Buasir Ketika Berpantang? Ketahui…
Read more

kecutkan buasir

Kecutkan Buasir: Bongkar Rahsia Pakcik Penghidap Buasir Tahap 3

Semuanya tak kena bila kena buasir kan? Orang yang dah pernah kena sahaja tahu betapa azab bila terkena buasir. Saya pernah jugak kena lepas bersalin. Alhamdulillah, berjaya kecutkan buasir yang terkeluar dengan cepat. Membuang pun dah tak takut lagi sekarang ini. Fakta Pantas Tentang Buasir Buasir berlaku apabila saluran darah mengelilingi dubur menjadi bengkak atau…
Read more

Rahsia Buasir Selepas Bersalin Kecut Dalam 2 Minggu

Buasir adalah antara perkara yang kerap berlaku di kalangan ibu mengandung terutamanya menjelang waktu bersalin. Jika tidak dirawat, ia mungkin menjadi lebih kronik selepas anda bersalin. Tetapi bagi wanita ini, buasir selepas bersalin kecut dalam 2 minggu sahaja. Mengapa Buasir Mudah Terjadi Semasa Mengandung? Uterus yang semakin membesar memberi tekanan kepada kawasan pelvik dan vena…
Read more

Sakit Belakang Pinggang Dan Sembelit Bila Makan Ni Terus Lega

“Kau Cinta Pertama”. Bunyi ala-ala nak jiwang je kan, Ahaks  Sementara nak tunggu waktu masak, terbuka nostalgia lama kira-kira 5 tahun lepas. Saat saya kenal Shaklee melalui set penyusuan selepas bersalinkan Aryan. Tapi tak berapa nak kata cinta sebab saya gagal penyusuan atas sebab kekurangan ilmu itu sendiri. Datanglah set dari langit sekalipun, kalau makan…
Read more

Tips Elak Sembelit Agar Tidak Menderita Buasir Yang Menyeksakan

Anda selalu sembelit dan satu hari terperasan ada darah mengalir keluar ketika anda sedang membuang najis? Itu adalah buasir peringkat dalaman yang mana terdapat pendarahan tetapi tidak menyebabkan kesakitan.  Jika anda mengalami situasi ini, amatlah penting untuk anda mengamalkan Tips Elak Sembelit Agar Tidak Menderita Buasir Yang Menyeksakan. Anda harus elakkan jadi buasir luar, buasir…
Read more

1
WhatsApp Kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda..
Powered by