Category: Kesihatan

Created with Sketch.
tambah tenaga wanita

Tambah Tenaga Wanita: Ini Yang Perlu Anda Lakukan

Mudah penat? Ini yang perlu anda lakukan untuk tambah tenaga wanita anda. Mengapa Anda Perlu Tambah Tenaga Wanita Anda? Penattttt…. Stresss… Huwarghhh …. kadang-kadang tak terluah! Ramai mak-mak yang saya rasa bergelut dengan kepenatan menguruskan hal kerja dan hal keluarga. Tu petanda badan bagi “signal” yang ia perlukan sokongan untuk terus berfungi dengan baik. Keistimewaan…
Read more

punca sakit pinggang cara atasi

PUNCA SAKIT PINGGANG DAN CARA MENGATASINYA

Sakit pinggang bukan sahaja menyerang golongan tua tetapi golongan muda tidak terkecuali. Ia boleh menyerang semua lapisan masyarakat lelaki mahupun wanita kecuali kanak-kanak. Jika masalah ini berlarutan berminggu-minggu hingga berbulan-bulan bermakna ia sesuatu yang sesuatu yang perlu diberikan perhatian. Mungkin ada yang menganggapnya sebagai masalah ringan, tetapi jika dibiarkan boleh mengakibatkan kita sukar bergerak. Siapa…
Read more

punca sakit jantung lelaki wanita

PUNCA SAKIT JANTUNG, TAK KIRA LELAKI ATAU WANITA

Sakit jantung masih kekal sebagai penyebab utama kematian di kalangan pesakit di hospital-hospital di Malaysia. Persoalannya, adakah anda mahu menjadi sebahagian daripada statistik di atas? Apa itu sakit jantung sebenarnya? Perunding Pakar Kardiologi, Pantai Hospital Ampang, Selangor, Dr. Chong Wei Peng menjelaskan serangan jantung berlaku apabila otot jantung mengalami kerosakan atau “mati” akibat kekurangan bekalan…
Read more

slip disc detail

SAKIT BELAKANG AKIBAT SLIP DISC: TIPS PAKAR ORTOPEDIK UNTUK ATASINYA

Sakit belakang akibat slip disc yang berpanjangan walaupun sudah menerima rawatan adalah satu mimpi ngeri bagi kita yang dewasa. Tapi anda tak perlu risau kerana kini kami akan kongsikan Tips Pakar Ortopedik Atasi Sakit Belakang Akibat Slip Disc. Jadi hari ni kami akan kongsikan Tips Pakar Ortopedik Jika Alami Sakit Belakang Akibat Slip Disc. Apa…
Read more

Tulang Retak Pulih Lebih Cepat Jika Amalkan Diet Ini

Pasti dilema bila tulang retak, bukan? Yang pasti, Tulang Retak Pulih Lebih Cepat Jika Amalkan Diet Ini. Bila Proses Pemulihan Tulang Retak Bermula? Tulang yang retak atau patah menjalani proses pemulihan yang sama. Bezanya, tempoh masa pemulihan antara individu mungkin berbeza. Menurut Foot Health Facts, inflamasi atau bengkak akan berlaku serta-merta selepas retak berlaku dan…
Read more

atasi gastrik

Atasi Gastrik: Petua Cepat, Mudah dan Berkesan

Mereka yang kerap alami gastrik pasti mahu atasi gastrik secepat mungkin,bukan? Adakah Insiden Seperti Ini Pernah Anda Alami? “Ya Allah, sakitnya perut ni. Rasa macam dikisar-kisar isi perut ni. Aduhhhhh” erang Siti di dalam bilik. Puan Sarah yang sedang memasak diluar meluru masuk ke dalam bilik apabila mendengar suara anak kesayangannya. “Kenapa ni, Siti?” soalnya…
Read more

senaman turunkan gula

Senaman Turunkan Gula:Ini Rahsianya

“Cik, saya ni kan ada kencing manis. Kadang-kadang bila gula saya tinggi, badan senang sangat letih, sangat dahaga dan selalu kencing. Encik mesti faham kan?” kata Pakcik Zainul sepenuh hati. “Dan sekarang ni Encik nak saya bersenam selama setengah jam setiap hari? Setiap hari, Encik? Mana saya nak ada kudrat”. Pakcik Zainul semakin pasrah. Dia…
Read more

kecutkan buasir

Kecutkan Buasir: Bongkar Rahsia Pakcik Penghidap Buasir Tahap 3

Semuanya tak kena bila kena buasir kan? Orang yang dah pernah kena sahaja tahu betapa azab bila terkena buasir. Saya pernah jugak kena lepas bersalin. Alhamdulillah, berjaya kecutkan buasir yang terkeluar dengan cepat. Membuang pun dah tak takut lagi sekarang ini. Fakta Pantas Tentang Buasir Buasir berlaku apabila saluran darah mengelilingi dubur menjadi bengkak atau…
Read more

Galakkan Anak Minum Air Kosong

5 Tips Mudah Galakkan Anak Minum Air Kosong Dengan Rela Hati

Galakkan anak minum air kosong perlu dimulakan sejak anak-anak kita kecil lagi. Sebagai ibu kita perlu ingatkan anak-anak supaya kerap minum air supaya mereka tak lupa. Anak-anak saya juga begitu. Mereka akan mintak air bila mereka betul-betul rasa kering tekak. Kebiasaannya apa yang saya buat adalah saya cuba pastikan mereka minum air kosong setiap sejam.…
Read more

buat air selusuh

Air Selusuh: 6 Cara Buat Sendiri Tanpa Harapkan Orang Lain

Air selusuh amat sinonim dengan proses bersalin masyarakat Melayu. Bila semakin dekat tarikh bersalin, mesti orang tua kita dah bertanya tentang persediaan air selusuh ni. Umum yang melahirkan mesti mengatakan kesakitan bersalin itu tak boleh di ungkap dengan kata-kata. Jadi dengan adanya air selusuh secara psikologinya mampu menjadi penenang buat si ibu yang sedang bertarung…
Read more

1
×
WhatsApp Kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda..