Category: Kesihatan

Created with Sketch.

Buasir Ketika Berpantang:Ketahui Cara Cepat Kecutkan Buasir

Bila dengar perkataan buasir memang ngilu sangat. Teringat kisah pertama kali terkena buasir adalah sebelum mengandung. Bermula dari sembelit yang berpanjang sehingga akhirnya membengkak dan terkeluar.¬†Paling ngeri adalah Buasir Ketika Berpantang. Memang menderita! Alhamdulillah bila masuk kelahiran anak ketiga saya dah pandai sikit handle masalah buasir ni. Anda juga mengalami masalah Buasir Ketika Berpantang? Ketahui…
Read more

kecutkan buasir

Kecutkan Buasir: Bongkar Rahsia Pakcik Penghidap Buasir Tahap 3

Semuanya tak kena bila kena buasir kan? Orang yang dah pernah kena sahaja tahu betapa azab bila terkena buasir. Saya pernah jugak kena lepas bersalin. Alhamdulillah, berjaya kecutkan buasir yang terkeluar dengan cepat. Membuang pun dah tak takut lagi sekarang ini. Fakta Pantas Tentang Buasir Buasir berlaku apabila saluran darah mengelilingi dubur menjadi bengkak atau…
Read more

tanda-tanda minor stroke

Parents Tiba-tiba Tiada Respon?Itu Sebenarnya Tanda-tanda Minor Stroke

Pernah alami minor sroke atau serangan angin ahmar minor? Jika anda masih hidup, anda wajib bersyukur kerana Tuhan masih panjangkan usia anda. tapi tahukah anda ada tanda-tanda minor stroke yang sering tak diambil peduli? Statistik Stroke atau Angin Ahmar di Malaysia Stroke atau angin ahmar adalah penyebab utama kematian di Malaysia bagi 10 tahun berturut-turut…
Read more

tanda-tanda minor stroke

Cepat Pulih Dari Stroke, 6 Tips Yang Buat Ramai Terkejut

Strok atau angin ahmar adalah satu serangan yang sangat kita ketahui. Tapi bagi yang mengalaminya, pastinya kita mahu cepat pulih dari stroke. Tapi adakah ada Tips Cepat Pulih Dari Stroke yang boleh diamalkan? Rawatan Stroke Yang Terbaik? Jawapannya mudah, anda mempunyai peluang yang lebih cerah untuk pulih dengan cepat dari stroke jika anda mendapat rawatan…
Read more

paru-paru berair cepat sembuh

Paru-paru Berair Cepat Sembuh Sampai Doktor Pun Terkejut

Batuk berkahak, demam berpanjangan dan sesak nafas. Bagi yang menghidap paru-paru berair, pastinya kita tak mahu laluinya lagi. Pastinya kita mahu paru-paru berair cepat sembuh. Betul tak? Bagaimana Paru-paru Kita Berfungsi? Bayangkan paru-paru anda seperti belon. Apabila ia mengembang (tarik nafas) , belon (paru-paru) akan dipenuhi udara. Apabila mengecut (hembus nafas),¬† udara di dalam belon…
Read more

Turunkan Asid Urik Supaya Tak Perlu Cucuk Lagi Bila Gout Menyerang

Bila cakap pasal gout, pastinya perkataan asid urik akan timbul dalam kepala. jadi bagaimanakah cara paling efektif untuk turunkan asid urik di dalam badan? Bagaimana Asid Urik Terhasil? Secara mudahnya,purine yang berasal dari pemakanan (hasil laut, organ dalaman dan sebagainya), akan dipecahkan menjadi molekul yang lebih kecil iaitu asid urik dan 70% daripadanya dikeluarkan dari…
Read more

patah tulang pinggul

Parents Anda Patah Tulang Pinggul? Ini Cara Cepat Bantu Mereka Pulih

Patah Tulang Pinggul adalah antara kes yang paling kerap berlaku di kalangan warga emas Selain bilangan insidennya yang semakin meningkat, patah tulang pinggul di kalangan warga emas adalah satu masalah yang signifikan memandangkan ia boleh meningkatkan risiko terjadinya masalah-masalah lain yang lebih serius.Percaya atau tidak, seorang warga emas yang berumur 65 tahun ke atas yang…
Read more

tulang retak cepat pulih

Tulang Retak Cepat Pulih Jika Amalkan Diet Khas Ini?

Geram betul bila tulang retak ni. Apa pun tak boleh buat. Tapi betul ke diet ini boleh bantu tulang retak cepat pulih? Bila Proses Pemulihan Tulang Retak Bermula? Tulang yang retak atau patah menjalani proses pemulihan yang sama. Bezanya, tempoh masa pemulihan antara individu mungkin berbeza. Menurut Foot Health Facts, inflamasi atau bengkak akan berlaku…
Read more

slip disc detail

Kerap Duduk Lama Kerana Kerja, Risiko Sakit Belakang Akibat Slip Disc

Sakit belakang akibat slip disc yang berpanjangan walaupun sudah menerima rawatan adalah satu mimpi ngeri bagi kita yang dewasa. Tapi anda tak perlu risau kerana kini kami akan kongsikan Tips Pakar Ortopedik Atasi Sakit Belakang Akibat Slip Disc. Apa Itu Slip Disc? Pernah bayangkan apa akan terjadi jika 2 tulang sentiasa bergesel sepanjang masa? Jawapannya…
Read more

punca sakit pinggang cara atasi

PUNCA SAKIT PINGGANG DAN CARA MENGATASINYA

Sakit pinggang mungkin nampak mudah? Tapi bagi sesetengah orang, sakit pinggang sangat menyakitkan hingga mengganggu aktiviti harian. Adalah penting untuk mengenalpasti punca sakit pinggang bagi memudahkan kita merawatnta. Jika masalah ini berlarutan berminggu-minggu hingga berbulan-bulan bermakna ia sesuatu yang sesuatu yang perlu diberikan perhatian. Mungkin ada yang menganggapnya sebagai masalah ringan, tetapi jika dibiarkan boleh…
Read more

1
×
WhatsApp Kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda..