Blog

Created with Sketch.

Peranan Protein untuk Kanak-kanak

Kanak-kanak memerlukan pelbagai nutrien untuk pertumbuhan dan perkembangan mereka. Protein adalah sejenis nutrien yang melaksanakan pelbagai fungsi tubuh. Ia membantu mata si anak untuk melihat, mengecutkan otot dan membantu proses pembekuan darah. Ia membolehkan anak-anak menjadi aktif dengan memudahkan tindak balas kimia melalui enzim dan melindungi mereka terhadap jangkitan. Tanpa protein, tulang, kulit dan rambut…
Read more

Hati-hati Memilih Kolagen- 3 Perkara yang Harus Dipertimbangkan

Terdapat pelbagai produk kolagen  di pasaran sekarang. Tetapi apa kelebihan Shaklee Collagen Powder (SCP) berbanding produk lain? Bagus sangat ke? Cepat sangat ke nampak kesan?  Paling penting, kita nak kolagen tu cepat nampak kesan, betul? Kalau boleh tak mahu ada negative side effect, betul? Kalau boleh bila kita berhenti pakai kolagen tu, kita tak nak…
Read more

Jualan Hujung Tahun 2012 & Sempena Ulangtahun Aryan ke 2 Tahun

Alhamdulillah, Allah kurniakan rezeki melimpah-limpah sepanjang tahun 2012 ni. Saya mencabar diri dengan mengajar part-time di UiTM Kuala Pilah, saya mengandung dan dikurniakan cahayamata ke 2 dan saya perolehi bonus-bonus bulanan bersama Shaklee. Syukur juga Allah kurniakan kesihatan yang baik dan kekuatan untuk saya sekeluarga mengharungi 12 bulan sepanjang tahun ini. Syukur juga anak syurga…
Read more

Lima Jenis Kumpulan Kolagen Terbesar

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.  Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai…
Read more

FREE ESP Sempena Birthday Aryan Haziq

Sempena Birthday anak sulung saya Disember ni saya nk bagi FREE 1 canister ESP untuk seorang yang bertuah. Macam mana nak dapatkannya? Mudah saja!!! Syaratnya: 1. Beli mana-mana set fullpack dari 1-13 sepanjang bulan Disember ini melalui saya. Beli dengan distributor lain tak dikira ek! 2. Nama anda akan dimasukkan dalam senarai. 3. By 30st…
Read more

Set Triple M Set Menyusu Pilihan Ramai Ibu

Apakah set Triple M atau 3M? Ia merupakan set lengkap untuk ibu-ibu yang menyusukan bagi membekalkan nutrien tambahan dalam diet harian. Nak tau tak apa keistimewaan set ini? Mom’s Marvellouse Milk. Making More Milk. Making Mummilicous Milk. Kredit Mommy Lyna  Set ini mengandungi Set B, ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu mengambil set ini?  …
Read more

Fungsi-fungsi Bahan Utama Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000 mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolegen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1000* Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.…
Read more

Sebab-sebab Susu Ibu Boleh Berkurangan

Secara teorinya, susu badan akan mengikuti keperluan bayi, tapi nyata ia tak semudah teori, bila dah mula bekerja, ramai ibu yang mendapati demand > supply, atau keperluan anak melebihi yang ibu dapat pam & bekalkan setiap hari. Benarkah hal sebegini boleh berlaku? Dan kenapa? Jom kita tengok puncanya.   1- KEKERAPAN MENGEPAM Biasanya bila dah…
Read more

Sebab dan Kesan Kehilangan Kolagen

 Semakin usia meningkat, kolagen didalam badan semakin berkurangan.  Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti:  Kulit berkedut, kering dan melayut Kuku rapuh dan tidak kukuh Rambut halus dan gugur Jangan risau! Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui pemakanan tambahan! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara…
Read more

Kesan dan Faedah Kolagen

Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder? Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.  Collage Powder terbukti berkesan untuk: Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90% Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75% Peningkatan…
Read more

1
WhatsApp Kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda..
Powered by
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com