Blog

Created with Sketch.
punca sakit jantung lelaki wanita

Jadi Perfectionist Tingkatkan Risiko Punca Sakit Jantung Anda?

Penyakit jantung masih menjadi punca utama kematian di Malaysia. Namun, walaupun ramai ketahui punca sakit jantung, tetapi masih ramai yang buat tak endah. Adakah anda pun begitu? Apa itu sakit jantung sebenarnya? Perunding Pakar Kardiologi, Pantai Hospital Ampang, Selangor, Dr. Chong Wei Peng menjelaskan serangan jantung berlaku apabila otot jantung mengalami kerosakan atau “mati” akibat…
Read more

Cara Menghilangkan Sunburn Guna Bahan Semulajadi Yang Boleh Dibeli di Pasar Je

Jika and di sini, pastinya sunburn menjadi masalah utama anda sekarang kan? Tapi tahukah anda ada petua semulajadi cara menghilangkan sunburn yang mujarab yang anda boleh cuba? Mengapa Sunburn Terjadi? Setiap hari kulit kita sentiasa terdedah kepada matahari tidak kira panas terik ataupun redup. Sel-sel kulit mudah rosak dan menjadi kemerah-merahan, ini lah yang dinamakan…
Read more

hilangkan alahan mengandung

Hilangkan Alahan Mengandung Elak Berulang Masuk Air Di Hospital

Seawal 5 minggu kehamilan saya masa anak sulung dulu, saya memang boleh hidup seperti biasa. Sampaikan saya boleh bertanya doktor betul ke saya mengandung sebab kawan-kawan saya asyik minta saya kongsi macam mana saya hilangkan alahan mengandung. Bak kata doktor tu, tak ada alahan tu rezeki. Ya, betul jugak. Jahilnya saya masa tu ingatkan kalau…
Read more

masalah angin dalam badan

Masalah Angin Dalam Badan Sampai Susah Nak Solat Sebab Mudah Kentut

Anda alami masalah angin dalam badan? Pernah tak anda alami bila dah sudah ambil wudhuk, masa tu la kita nak terkentut? Dah kena ambil wudhuk semula yang tempatnya jauh betul! Tak pun dah masuk saf untuk solat berjemaah, masa tu la rasa nak terkentut. Kadang-kadang tu tak sempat nak keluar dari saf terus kentut tanpa…
Read more

penyebab angin dalam badan

Penyebab Angin Dalam Badan: Tolong Elak Kalau Tak Nak Kentut Tak Henti-henti

Angin terbentuk dari bahan yang dimakan. Setiap orang mempunyai tindakbalas yang berbeza terhadap makanan yang diambil. Jadi, adalah sangat penting untuk kita tahu apakah makanan atau minuman penyebab angin dalam badan. Maka anda harus perhatikan makanan apakah yang buatkan badan anda rasa panas/ tidak selesa/ sebu dan tanda-tanda lain yang menyerang jika anda ‘salah makan’.…
Read more

Youth Skincare 100% Semulajadi, Reward Paling Berbaloi Disember 2018 ini

Jika beli skincare viral, tak pasal-pasal ada merkuri. Rosak pulak muka Isteri tersayang. Tapi ada ke skincare 100% semulajadi? Yang paling penting, berkesan la. Youth Skincare 100% Semulajadi Kalau anda nak tahu, daripada 6 tabung simpanan saya, tabung besar adalah saya beli Set YOUTH Skincare 100% semulajadi yang baru masuk Malaysia ni. Oh My! Rasa…
Read more

Skin Age Index – Bukti YOUTH Shaklee Berkesan

Tiba-tiba, ramai pulak bertanyakan tentang Skin Age Index yang digunakan untuk menilai keberkesanan YOUTH Shaklee secara klinikal. Apa Itu Skin Age Index? Ada duit, anda boleh buat produk sendiri. Tapi takkan nak nilai dengan hanya bertanya soalan seperti “Macam mana Puan rasa selepas pakai produk saya ini?” Cara ini terlalu subjektif dan terdedah kepada risiko…
Read more

promosi november minyak ikan omega3 terbaik

Minyak Ikan Omega3 Terbaik : Promosi Shaklee November 2018

Jika anda mencari sesuatu untuk atasi masalah inflamasi (keradangan), minyak ikan omega3 terbaik dari Shaklee kini datang dengan promosi hebat November 2018 ini. Bukan itu saja, Shaklee turut menawarkan solusi kulit cantik dan bebas cela dengan skincare selamat dan semulajadi. Tak ketinggalan juga Set Shaklee Baby yang lembut untuk kulit bayi yang halus dan mulus.…
Read more

mudah lupa di usia muda

Mudah Lupa Di Usia Muda Petanda Awal Alzheimer?

Ramai yang selalu mengadu mudah lupa di usia muda. Tapi tahukah anda mudah lupa di usia muda mungkin prekursor kepada keadaan yang terlebih serius? Sebelum kita mula bercerita lebih lanjut tentang perkara ini, eloklah kita fahami perkara asas atau “fundamental” kepada perbincangan kita iaitu “Sistem Grid Elektrik di Dalam Otak” Eh, dalam otak ade elektrik?…
Read more

sakit-kepala-kuat-tanda-stroke

Sakit Kepala Kuat Sampai Tak Boleh Tidur Risiko Kena Strok

Segalanya bermula dengan Sakit Kepala Kuat.. Segalanya bermula apabila ibunya mengadu sakit kepala kuat dan muntah-muntah sampai tak boleh tidur pada malam itu. Ubat tahan sakit yang diambil tak mampu mengubah apa pun. Sehinggalah jam 3 pagi, segalanya masih tidak berubah. Ibunya masih tidak mampu melelapkan matanya kerana sakit kepala kuat sehingga terasa kepala sedang…
Read more

1
×
WhatsApp Kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu anda..